Olej Sezamowy Art.

Olej Sezamowy Art.

100% czysty olejek uzyskany z pierwszego tłoczenia na zimno nasion sezamu, jego pochodzenie i absolutna czystość to gwarancja która pozwala na szerokie stosowanie w kosmetyce.Olejek sezamowy znany był wśród alchemicznych perfumist&...

Więcej informacji

Drukuj

131.00 zł

Dodaj do koszyka

100 ml

Oceń ten produkt

ocena: 0.00 | głosów: 0

100% czysty olejek uzyskany z pierwszego tłoczenia na zimno nasion sezamu, jego pochodzenie i absolutna czystość to gwarancja która pozwala na szerokie stosowanie w kosmetyce.

Olejek sezamowy znany był wśród alchemicznych perfumistów w czasach starożytnych i używany jako utrwalacz do zapachów, w szczególności do tych z najdelikatniejszych i najszlachetniejszych kwiatów, co pozwalało im na wyciągnięcie maksymalnej ilości aromatu poprzez macerację.

Posiada do 48% kwasów nienasyconych, przeciwutleniacze tj. sesamol po prostu naturalny konserwant, posiada lecytynę i fosfor.

Właściwości kosmetyczne:
- idealny do wykonania masaży do wszystkich typów skóry,
- posiada właściwości oczyszczające,
- wypłukuje toksyny,
- dostarcza duże ilości wapna,
- posiada właściwości wchłaniania promieniowania ultrafioletowego, j
- est naturalnym protektorem słonecznym numer 4,
- używany w medycynie indyjskiej.

Polaryzacja YIN.

Masz pytanie? zapytaj naszego eksperta: joanna@alchemiaurody.pl

 

Zalecany do bezpośredniego stosowania na skórę, idealnie na lekko wilgotną skórę.

100% olej sezamowy z pierwszego tłoczenia na zimno nasion sezamu. 
(Sesamum indicum)
Olej w 100% pochodzenia naturalnego. Bez pochodnych ropy naftowej. bez chemicznych konserwantów. Bez syntetycznych perfum i barwników

Kosmetyka naturalna luksus XXI wieku.

Twój komentarz:





Koszyk  

brak produktów

Suma 0,00 zł

Koszyk

Bestsellery

Zobacz wszystkie

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij

CHCESZ OTRZYMYWAĆ NOWOŚCI MAILEM?

DOŁĄCZ DO NAS