Olej Kiełków Pszenicy Triticum vulgare (wheat) germ oil,

Olej Kiełków Pszenicy Triticum vulgare (wheat) germ oil,

Jest pozyskiwany na zimno, tak aby nie utracił witaminy E, której posiada 156 razy więcej niż w jajku, 357 razy więcej niż w mięsie, 13 razy więcej niż w oleju z migdała, 11 razy wię...

Więcej informacji

Drukuj

175.00 zł

Dodaj do koszyka

150 ml

Oceń ten produkt

ocena: 0.00 | głosów: 0

Jest pozyskiwany na zimno, tak aby nie utracił witaminy E,
której posiada 156 razy więcej niż w jajku, 357 razy więcej niż w mięsie, 13 razy więcej niż w oleju z migdała, 11 razy więcej  niż w oleju z orzecha, 15 razy więcej niż w oleju z kokosa, posiada również witaminę A i D, jak również lecytynę i enzymy. 

Zbudowany w 53 % z kwasu linolowego i 25 % z kwasu oleinowego.

Olejek do pielęgnacji twarzy jest najpotężniejszym antyutleniaczem, dlatego olej ten również używany jest do mieszania z innymi olejami, które łatwo się utleniają. 

Dodatkową właściwością oleju z  Kiełków Pszenicy  w porównaniu z innymi antyutleniaczami jest to, że posiada powłokę lipidową, która pozwala na bezpośrednie działanie tam gdzie skóra jego potrzebuje najbardziej tworząc membranę komórkową.

Witamina E powstrzymuje i spowalnia powstawanie wolnych rodników, a tym samym przedwczesnego starzenia się skóry.

 

Polaryzacja YIN

Właściwości kosmetyczne:
Odmładza, zatrzymuje proces powstawanie zmarszczek i wysuszania skóry, antyutleniacz, zwalcza powstawaniu wolnych rodników, nawilża, zapobiega powstawaniu plam, powstrzymuje powstawaniu łuszczycy, pomaga w leczeniu egzem, przyśpiesza wchłanianiu olejków eterycznych, doskonały do pielęgnacji konturów oka i ust, przydatny przy pękniętych kapilarach, na trądzik, pomaga w zabliźnianiu się ran pooperacyjnych, wygładza ślady potrądzikowe, zapobiega oparzeniom posłonecznym  i łagodzi jego skutki.

Właściwości terapeutyczne:
Reguluje nadmierne odkładanie się cholesterolu w krwi, poprawia szczelność kapilarów, hamuje proces twardnienia ścianek naczyń krwionośnych, zapobiega powstawaniu skurczy, chroni tkanki mięsni i nerwów, odżywia, dotlenia i odtruwa.

b oczekiwanego efektu

Uwaga !!!
tylko oleje najwyższej jakości zapewniają właściwości im przypisywane nie kupuj komponentów z nieznanego źródła.

100_naturalne_zm__100

Sposób użycia:
Używać bezpośrednio na twarz najlepiej na wilgotną skórę

Olej ten można używać z innymi mieszając je, jak również dodając olejki eteryczne jako substancji aktywnych.


100% olej z kiełków pszenicy tłoczony na zimno

  • 100% olej z kiełków pszenicy (Triticum aestivum)

Kosmetyk 100% pochodzenia naturalnego. bez pochodnych ropy naftowej. bez chemicznych konserwantów, syntetycznych perfum i barwników.

Kosmetyk świadomego konsumenta.

Twój komentarz:





Koszyk  

brak produktów

Suma 0,00 zł

Koszyk

Bestsellery

Zobacz wszystkie

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij

CHCESZ OTRZYMYWAĆ NOWOŚCI MAILEM?

DOŁĄCZ DO NAS