Olejek eteryczny z Kadzidłowca (Boswellia thauriferia oil)

Olejek eteryczny z Kadzidłowca (Boswellia thauriferia oil)

OLEJKU Z KADZIDŁOWCA ALQVIMIAJUŻ NIE MAMY ALE PROPONUJEMY  JESZCZE WYŻSZEJ JAKOŚCI I CZYSTOŚCI 100% NATURALNY  OLEJEK KLASY MEDYCZNEJ (CERTYFIKAT) MARKI ARTEANIAhttps://sklep.alchemiaurody.pl/p360-olejek-eteryczny-kadzidlo-boswellia-thauriferia-oil-artesania-hand-made-17-ml.html      Kadzidło, Alibano ...

Więcej informacji

Drukuj

230.00 zł

Dodaj do koszyka

17 ml

Oceń ten produkt

ocena: 0.00 | głosów: 0

OLEJKU Z KADZIDŁOWCA ALQVIMIA
JUŻ NIE MAMY ALE PROPONUJEMY  
JESZCZE WYŻSZEJ JAKOŚCI I CZYSTOŚCI 100% NATURALNY  OLEJEK KLASY MEDYCZNEJ (CERTYFIKAT) MARKI ARTEANIA
https://sklep.alchemiaurody.pl/p360-olejek-eteryczny-kadzidlo-boswellia-thauriferia-oil-artesania-hand-made-17-ml.html
 

 

 

Kadzidło, Alibano jest tradycyjnie znane jako aromatyczny proszek, czy guma otrzymana z żywic drzew B carteri, które przez tysiące lat były wykorzystywane głównie do celów religijnych przez Żydów, Hindusów, Chińczyków i Japończyków.

Tylko czysty 100% olejek eteryczny otrzymywany z tych roślin ma właściwości lecznicze przypisywane kadzidłowcu i tylko on może przynieść pozytywne efekty dla zdrowia, stosowany zarówno przez inhalacje, jak i inne formy aplikacji, które istnieją w ramach działań aromaterapeutycznych.

Charakterystyczny zapach oraz wiele zastosowań sprawiają, że olejek może być stosowany przez cały rok.

Historia: Egipcjanie stosowali go w kosmetykach do pielęgnacji ciała i balsamowania, gdyż posiada on właściwości antyseptyczne, a także pozyskiwali z niego czarny proszek, który używany był jako eyeliner..

Arabowie używali olejku do świętych maści, aby oczyścić atmosferę. Ważny w religijnych rytuałach ludu żydowskiego, a także części religii katolickiej.

LITERATURA BIBLIJNA
W Starym Testamencie wymienia się Kadzidło w instrukcji do Mojżesza, która przekazuje jak przygotować święte Kadzidło, tak aby było  spalone na ołtarzu codziennej modlitwy; powszechnie znane wydarzenie, które zmieniło historię ludzkości, to narodziny Chrystusa, mędrcy Wschodu kierowani gwiazdą betlejemską przebyli długą podróż, aby odwiedzić nowo narodzonego Jezusa i złożyli mu dary między innymi Złoto, jako wykładnik rodu królewskiego, Kadzidło jako symbol kultu i nieśmiertelności  i Mirry młodości i długowieczności.

Właściwości: antyseptyczne, ściągające, przeciwzapalne, przyspiesza gojenie, tonizujące na układ pokarmowy , moczopędne, wykrztuśne, uspokajające, odmładzające skórę, zwiększa odporność organizmu, zwiększa koncentrację i energię.
Zwykle stosowany do medytacji i modlitwy i większość ludzi nie zdaje sobie sprawy z wielu korzyści terapeutycznych, psychicznych, emocjonalnych i kosmetycznych. Dostarcza zdolności i ułatwia głębsze oddychanie. Zmniejsza zmęczenie, użyteczny w leczeniu lęku, napięć nerwowych i stanów obsesyjnych związanych z przeszłością, wycisza. Łagodzi ból powodowany przez reumatyzm i skurcze mięśni, jest wykrztuśny w przypadku astmy, zapalenia oskrzeli, przeziębienia, kaszlu i zapaleniu krtani . Odżywczy i odmładzający, doskonały do skór dojrzałych,  na  zmarszczki, zmniejszenie blizn i na rozstępy.
Doskonale działa na układ moczowy, idealny w leczeniu zapalenia pęcherza moczowego, łagodzi bolesne miesiączkowanie lub obfite, reguluje białe upławy i zakażenia maciczne , wzmacnia układ odpornościowy i wspomaga w kuracjach anty nowotworowych.

W przemyśle perfumeryjnym jest doskonałym utrwalaczem skomponowanej mieszanki zapachowej jest olejkiem podstawy.
Olejek frankincense

BLOG

 


RÓŻNE FORMY STOSOWANIA

Parowniki przez 20 minut na zapalenie oskrzeli, kaszel, utratę głosu, katar i zapalenie krtani, jest wykrztuśny, bezpośrednie wdychanie pomaga w oddychaniu, zmniejsza stres i niepokój .

Rozcieńczony w oleju bazowym (ze słodkiego migdała ) nakładamy na skórę w przypadku reumatyzmu, zmęczenia, koszmarów i przy problemach z oddychaniem.

Kremy i balsamy do pielęgnacji skóry ze zmarszczkami lub z pierwszymi oznakami starzenia się skóry: dodać kilka kropli do neutralnego kremu pochodzenia naturalnego.

Okłady: kilka kropli rozcieńczonego w wodzie  stosuje się do leczonego obszaru .

Przemywanie: kilka kropli rozpuścić w wodzie i spłukać skórę na pęcherze, owrzodzenia lub na słoneczne  uszkodzenia skóry.

Bezpośrednie zastosowanie z olejem migdałowym 5 ml - 1 lub 2 krople to pozytywny wpływ na umysł i emocje,

na zmęczenie fizyczne i psychiczne

Hydroterapia: działanie odżywcze i odmładzające

-   Dyfuzor: 10 kropli 

-   Kąpiel i Jacuzzi: 10 do 20 kropli

-   Sauna: 2 krople na każde 500 ml 

-   Inhalacje: 5 kropli

-   Krem do twarzy: 2-3 krople

-   Emulsje do ciała: 10 kropli

-   Nawilżacz powietrza: 10 kropli

-   Spray i odświeżacz domowy: 25 kropli / 250ml

-   Miska z wodą: 10 kropli

-   Chusteczka: 3 krople

Polecany do masaży; 

Masaż ciała 6-8 kropli na 20 ml. oleju ze słodkiego migdała Alqvimia w serii 10 

Masaż twarzy 1-2 krople na 3-5 ml. oleju ze słodkiego migdała Alqvimia 
Olejek eteryczny z Kadzidła/ Frankincense/ (Boswellia Carterii), olibanu Alqvimia a nowotwory czytaj naz artykuł 
http://www.alqvimia.pl/?str=podstrona&ID=20 

Boswellia thauriferia oil.

Twój komentarz:





Koszyk  

brak produktów

Suma 0,00 zł

Koszyk

Bestsellery

Zobacz wszystkie

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij

CHCESZ OTRZYMYWAĆ NOWOŚCI MAILEM?

DOŁĄCZ DO NAS