O.E. Hyzop (Hysoppus officinalis - Labiadas

O.E. Hyzop (Hysoppus officinalis - Labiadas

Olejek Eteryczny z Hyzopu (Hysoppus officinalis - Labiadas Nazwę zawdzięcza z języka greckiego hysoppus i jednocześnie z hebrajskiego ezob, co oznacza zioło, które ładnie pachnie. To roślina o małych ...

Więcej informacji

Drukuj

192.00 zł

Dodaj do koszyka

17 ml

Oceń ten produkt

ocena: 0.00 | głosów: 0

Olejek Eteryczny z Hyzopu (Hysoppus officinalis - Labiadas

Nazwę zawdzięcza z języka greckiego hysoppus i jednocześnie z hebrajskiego ezob, co oznacza zioło, które ładnie pachnie. To roślina o małych listkach w kolorze ciemno zielonym, podobna do lawendy i rozmarynu, rośnie na wysokość 30 - 60 centymetrów kwitnie na niebiesko . Uważa się że pochodzi z południa Europy, Rzymianie wprowadzili ją do Anglii, we Francji jest często spotykany dziko rosnący.

Doceniany za czasów antycznych ze względu na swoje właściwości lecznicze, używany w ceremoniach religijnych, Rzymianie używali go do walki z epidemiami wykorzystując go również jako afrodyzjak. Thomas  Tusser w 1573 roku  rekomenduje go w swoich zapiskach.

Polaryzacja YANG 

Jednym z największych producentów olejku eterycznego z Hyzopu jest Francja, najbardziej ceniony pochodzi z Doubs (Jura) i Haute Saone, ma aromatyczny zapach i występuje w kolorze ciemno pomarańczowym.

Skład: Alkohol, geraniol, borneol, tujony,felandreny, pinokanfora.

Środki ostrożności:  Jest to olejek wysoko toksyczny i nie powinien on być w wolnej niekontrolowanej sprzedaży detalicznej, powinien on być kontrolowany przez lekarza lub wykwalifikowanego aromaterapeuty, olejek może prowokować ataki epilepsji już udokumentowane przez Cadeac i Meunier w 1889 roku, nie powinien być stosowany przez osoby bardzo wrażliwe, ponieważ  działa bardzo pobudzająco  na układ nerwowy i może spowodować znaczne anomalia. 

Właściwości kosmetyczne: Na zmarszczki, na podrażnienia skóry, rany skóry, oczyszczające, oczyszcza i tonizuje skórę, hamuje wydzielanie potu, podczas masażu zatrzymuje energię negatywną.

Właściwości terapeutyczne: Wspomaga proces trawienny, kolki jelitowe, na pasożyty jelitowe, bóle gardła, zapalenie migdałków, zapalenie układu moczowego, anoreksja, wypryski, katar sienny, przeciwskurczowe, łagodzący nerwice, przeczyszczający, pobudza apetyt i pobudza trawienie, równoważy krążenie i  reguluje ciśnienie tętnicze, może powodować wymioty.

Właściwości psychiczne i duchowe: Równoważy emocje, doskonały na stany szoku emocjonalnego, łagodzący na stany braku równowagi psycho-fizycznej, dla kobiet, które maja zły humor, bloker energetyczny.

Właściwości seksualne: Wspomaga rodzenie, poronny, łagodzi bóle przedmiesiączkowe.

Alqvimia.com

Aromaterapia w skrócie

Przeciwwskazania do aromaterapii

Zawsze rozcieńczony z olejem bazowym najlepiej migdałowym Alqvimia.

Twarz 1 kropla na 5 ml. oleju migdałowego

Ciało 6-9 kropli na 20-25 ml. Oleju migdałowego

Peeling 6-9 kropli na 25-50 gr. Soli z morza martwego

Nie stosować do kąpieli.

Nie stosuj olejków eterycznych bezpośrednio na ciało bez rozcieńczenia 

Hyssopus officinalis oil.

Twój komentarz:





Koszyk  

brak produktów

Suma 0,00 zł

Koszyk

Bestsellery

Zobacz wszystkie

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij

CHCESZ OTRZYMYWAĆ NOWOŚCI MAILEM?

DOŁĄCZ DO NAS