Dodano ten produkt do koszyka.

Możesz kontynuować zakupy lub dokończyć realizację zamówienia.

Olejek jojoba 60 ml. Art. HANDE MADE

Olejek jojoba 60 ml. Art. HANDE MADE

Olej JojobaNaturalny nierozcieńczony olejek Jojoba o doskonałej czystości i jakości uzyskiwany z pierwszego tłoczenia na zimno nieprażonych nasion wiecznie zielonego krzewu herbacea.Simmonolsia Californiana zwaną Jojoba rośnie w Meksyku, Kalifornii i Arizonie ...

Więcej informacji

Drukuj

115.00 zł

Dodaj do koszyka

60 ml

Oceń ten produkt

ocena: 0.00 | głosów: 0

Olej Jojoba
Naturalny nierozcieńczony olejek Jojoba o doskonałej czystości i jakości uzyskiwany z pierwszego tłoczenia na zimno nieprażonych nasion wiecznie zielonego krzewu herbacea.
Simmonolsia Californiana zwaną Jojoba rośnie w Meksyku, Kalifornii i Arizonie w rejonach Sonara y Mojave.
Roślinę tę charakteryzuje jej ukorzenienie, które może sięgnąć nawet 50 metrów głębokości.
Właściwości
jest odporny na działanie wysokich temperatur - pod ich wpływem nie zmienia swojej postaci, natomiast na skutek działania temperatury niższej niż 8 stopni tężeje
nigdy nie jełczeje i zachowuje swoje właściwości przez długie lata.
idealny do skóry mieszanej, tłustej i trądzikowej, świetnie wchłaniany. ma właściwości bakteriobójcze, zatrzymuje utratę wody w komórkach, nawilża, zapobiega starzeniu się skóry (bardzo bogaty w witaminę E), regeneruje i chroni skórę przed i po opalaniu, idealny do wszelkiego typu masaży oraz do naturalnego demakijażu twarzy, doskonały w leczeniu oparzeń.
reguluje ilość wydzielanego sebum, wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, zachowując ponadto naturalną, kwaśną warstwę ochronną.
WŁOSY
nawilża włosy i przywraca sprężystość i elastyczność
zapobiega wypadaniu włosów
chroni końcówki włosów przed rozdwajaniem
reguluje wydzielanie sebum i zmniejsza problem przetłuszczania się włosów
wspomaga leczenie łupieżu
Skład:
Skład chemiczny oleju jojoba bardzo przypomina ludzkie sebum - estry woskowe zawarte w łoju skórnym i w olejku jojoba są zbliżone swoją budową w około 30%.
witamina E
witamina A
witamina F NNKT
fitosterole
skwalen
kwas mirystynowy

Polaryzacja YIN

Oleje tłoczone na zimno zawsze stosuj na jeszcze wilgotną cerę najlepiej w tym wypadku po tonizacji tonikiem z lawendy.

100% produkt pochodzenia roślinnego
Kosmetyk w 100% naturalny bez pochodnych ropy naftowej, bez chemicznych konserwantów, syntetycznych barwników, perfum.

Potrzebuje konsultacji z naszym ekspertem,  chętnie pomoże:
email: joanna@dayspa.pl
tel: 513 109 909

Artesania Agave marka zero waste
- opakowania przystosowane do ponownego napełniania
- farby użyte do drukowania etykiet są biologicznie przyjazne
- kleje do przylepiania etykiet bio przyjazne
- opakowanie tektura w 50% wykonana ze składników zrecyklingowanych
- nie drukuje zbędnej ulotki papierowej 
- opakowanie wolne od powlekania plastikiem
- nie testowany na zwierzętach  

Alchemia Urody proste naturalne rozwiązania
 
Potrzebuje konsultacji z naszym ekspertem,  chętnie pomoże:

email: joanna@dayspa.pl
tel: 513 109 909


Alchemia Urody proste naturalne rozwiązania  

certyfikat_naturalny_250

Oleje tłoczone na zimnno zawsze stosuj na jeszcze wilgotną cerę najlepiej w tym wypadku poleczmy po tonizacji tonikiem z lawendy.

100% produkt pochodzenia roślinnego Olej z pierwszego tłoczenia na zimno pozyskiwanych z nasion nie prażonych.
Oleju z Jojoba (Simmonolsia Californiana)

Kosmetyk w 100% naturalny bez pochodnych ropy naftowej, bez chemicznych konserwantów, syntetycznych barwników,perfum.

 

Twój komentarz:





Koszyk  

W koszyku: 1 produkt

Suma 115 zł

Koszyk

Bestsellery

Zobacz wszystkie

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij

CHCESZ OTRZYMYWAĆ NOWOŚCI MAILEM?

DOŁĄCZ DO NAS