Olejek eteryczny Hyzop (Hysoppus officinalis - Labiadas) Artesania HAND MADE

Olejek Eteryczny z Hyzopu (Hysoppus officinalis - Labiadas Olejek eteryczny najwyższej jakości i czystości.  Nazwę zawdzięcza z języka greckiego hysoppus i jednocześnie z hebrajskiego ezob, co oznacza zioło, które ...

Więcej informacji

Drukuj

165.00 zł

Dodaj do koszyka

15 ml.

Oceń ten produkt

ocena: 0.00 | głosów: 0

Olejek Eteryczny z Hyzopu (Hysoppus officinalis - Labiadas Olejek eteryczny najwyższej jakości i czystości. 

Nazwę zawdzięcza z języka greckiego hysoppus i jednocześnie z hebrajskiego ezob, co oznacza zioło, które ładnie pachnie. To roślina o małych listkach w kolorze ciemno zielonym, podobna do lawendy i rozmarynu, rośnie na wysokość 30 - 60 centymetrów kwitnie na niebiesko . Uważa się że pochodzi z południa Europy, Rzymianie wprowadzili ją do Anglii, we Francji jest często spotykany dziko rosnący.

Doceniany za czasów antycznych ze względu na swoje właściwości lecznicze, używany w ceremoniach religijnych, Rzymianie używali go do walki z epidemiami wykorzystując go również jako afrodyzjak. Thomas Tusser w 1573 roku rekomenduje go w swoich zapiskach.

Polaryzacja YANG

Jednym z największych producentów olejku eterycznego z Hyzopu jest Francja, najbardziej ceniony pochodzi z Doubs (Jura) i Haute Saone, ma aromatyczny zapach i występuje w kolorze ciemno pomarańczowym.

Skład: Alkohol, geraniol, borneol, tujony,felandreny, pinokanfora.

Środki ostrożności: Jest to olejek wysoko toksyczny i nie powinien on być w wolnej niekontrolowanej sprzedaży detalicznej, powinien on być kontrolowany przez lekarza lub wykwalifikowanego aromaterapeuty, olejek może prowokować ataki epilepsji już udokumentowane przez Cadeac i Meunier w 1889 roku, nie powinien być stosowany przez osoby bardzo wrażliwe, ponieważ działa bardzo pobudzająco na układ nerwowy i może spowodować znaczne anomalia.

Właściwości kosmetyczne: Na zmarszczki, na podrażnienia skóry, rany skóry, oczyszczające, oczyszcza i tonizuje skórę, hamuje wydzielanie potu, podczas masażu zatrzymuje energię negatywną.

Właściwości terapeutyczne: Wspomaga proces trawienny, kolki jelitowe, na pasożyty jelitowe, bóle gardła, zapalenie migdałków, zapalenie układu moczowego, anoreksja, wypryski, katar sienny, przeciwskurczowe, łagodzący nerwice, przeczyszczający, pobudza apetyt i pobudza trawienie, równoważy krążenie i reguluje ciśnienie tętnicze, może powodować wymioty.

Właściwości psychiczne i duchowe: Równoważy emocje, doskonały na stany szoku emocjonalnego, łagodzący na stany braku równowagi psycho-fizycznej, dla kobiet, które maja zły humor, bloker energetyczny.

Właściwości seksualne: Wspomaga rodzenie, poronny, łagodzi bóle przedmiesiączkowe.

certyfikat_naturalny_250

Informacje uzupełniające: Olejek z ziela hyzopu wspominany był w ewangelii św. Jana Nowego Testamentu

Terapeutyczny olejek eteryczny z Hyzopu Hyssop) (Officinalis hisopo)

Olejek biblijny święty w antycznej Grecji posiada orzeźwiający zapach delikatnie wpadający drewno siano łąkę, słodki od zawsze znany ze swoich właściwości oczyszczających detoksykujących,
Znany od prawie 2000 lat ceniony z działania wspomagania systemu odpornościowego organizmu człowieka jak również w leczeniu różnych dolegliwości związanych z układem oddechowym.
W zapiskach i opracowaniach tych najstarszych jak również tych najnowszych można znaleść jak przygotować ciekawą mieszankę na różnego rodzaju problemy skórne jak: rany, łuszczyce, grzybica, obrzęki, wysypki, strupy, wypryski, pryszcze, przebarwienia skóry oraz inne problemy skórne nawet takie jak "trąd" czy inne choroby skóry które będą miała podłoże zapalne skóry nawet rak skóra.
Mieszanka to to 50% olejku eterycznego hyzopu i 50% olejku eterycznego drzewa cedrowego.

Rekomendacje Biblijne sugerują zastosowanie mieszanki olejków za prawym uchem na prawy kciuk i na prawy duży palec stopy problemów, wszystkie te punkty są punktami refleksologicznymi i odpowiadają za odruchy emocjonalne dla prawej strony mózgu, takie stosowanie pozwoli na zrównoważenie problemów emocjonalnych. Oznacza to, że używanie olejków w ten sposób jest zaadresowane do rdzenia i nie stanowi tylko leczenia objawów i symptomów.

Olejek z Hyzopu wyzwala kreatywność i pomaga w medytacjach.
Hyzop i zdrowie; czyszczenie i detoks, środek wykrztuśny, zmniejszający przekrwienie i pomaga w redukcji tłuszczów w tkankach.
Podnosi ciśnienie krwi, reguluje przepływ menstruacyjny i zwiększa potliwość.
Hyzop można stosować w celu łagodzenia stanów lękowych i nerwowych, zapalenia stawów, astmy, siniaków, infekcji dróg oddechowych, kaszlu, skaleczeń, zapalenia skóry, niestrawności, zmęczenia, na pasożyty, na reumatyzm, bólu gardła, zakażenia wirusowe i rany.
Olejek z hyzopu to olejek dwunasty znaleziony w antycznych zapiskach.

Olejek eteryczny z hyzopu bardzo dobrze współdziała z olejkami eterycznymi cytrynowym, pomarańczą, grejpfrutem, mandarynką szałwią, geranium, koperek.
Trzeba jednak pamiętać że prawdziwe 100% naturalne olejki eteryczne nie modyfikowane nie podrabiane z ropy naftowej.

Chemoutyp: 1.8 cineol 8-13%, linalol  40-50%, β felandreno 8-12%
Certyfikat europejski upraw ekologiczne CAAE.
Rekomendowana mieszanka na zapalenie oskrzeli i astmę:
6g hyzopu+ 4g rozmarynu+ 2g ylang ylang+ 3g kadzidła baza olejek słodki migdał tłoczony na zimno.
Stosować w okolicach płuc z przodu i tyłu.

Możliwość wykonania olejku na zamówienie czas oczekiwania do trzech dni roboczych.
opakowanie 150 ml. Baza 100% naturalny tłoczony na zimnno olej ze słodkiego migdała extra superior 
cena: 123 zł
Indywidualne zamówienia info@alchemiaurody.pl

Stosować podczas choroby i ataków astmy, profilaktycznie zamiast inhalatorów doraźnych.
Pamiętaj używaj olejków eterycznych zgodnie ze sztuką w aromaterapii i stosuj się do przeciwskazań. 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 5.5px 0.0px; line-height: 12.0px; font: 11.0px Georgia; color: #5d717e; -webkit-text-stroke: #5d717e} span.s1 {font-kerning: none}

Pamiętaj kobiety w ciąży do 3 miesiąca ciąży, karmiące piersią i dzieci do lat ośmiu nie powinny używać olejków eterycznych. 

 

- Dyfuzor: 10 kropli
- Sauna: 2 krople na każde 500 ml
- Inhalacje: 5 kropli
- Krem do twarzy: 2-3 krople
- Emulsje do ciała: 10 kropli
- Nawilżacz powietrza: 10 kropli
- Spray i odświeżacz domowy: 25 kropli / 250ml
- Miska z wodą: 10 kropli
- Chusteczka: 3 kropl

Zawsze rozcieńczony z olejem bazowym najlepiej słodki migdał.
Twarz 1 kropla na 5 ml. oleju migdałowego
Ciało 6-9 kropli na 20-25 ml. Oleju migdałowego
Peeling 6-9 kropli na 25-50 gr. Soli z morza martwego
Nie stosować do kąpieli.
Nie stosuj olejków eterycznych bezpośrednio na ciało bez rozcieńczenia

certyfikat_naturalny_250

Hyssopus officinalis oil. 100% naturalny nie rozcieńczony czyst pozyskiwany poprzez destylację parową: alkohol, geraniol, borneol, tujony,felandreny, pinokanfora. Olejek sprawdzony pod względem chemotypu. 

Twój komentarz:





Koszyk  

brak produktów

Suma 0,00 zł

Koszyk

Bestsellery

Zobacz wszystkie

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij

CHCESZ OTRZYMYWAĆ NOWOŚCI MAILEM?

DOŁĄCZ DO NAS