O.E. Pomarańcz (citrus aurantium dulcis (orange) peel oil) CVPE

Najwyższej jakości i czystości olejek eteryczny z Pomarańczy 100% pochodzący z pomarańczy nie pryskanych. Polaryzacja Yin To rodzina cytrusów, są to drzewa o bujnych ciemnozielonych liściach, pochodzą z Azji i znane ...

Więcej informacji

Drukuj

129.00 zł

Dodaj do koszyka

15 ml.

Oceń ten produkt

ocena: 0.00 | głosów: 0

Najwyższej jakości i czystości olejek eteryczny z Pomarańczy 100% pochodzący z pomarańczy nie pryskanych.

Polaryzacja Yin

To rodzina cytrusów, są to drzewa o bujnych ciemnozielonych liściach, pochodzą z Azji i znane są ze swoich owoców, drzewo rewolucjonizowało do XXI wieku, aby rodzić tak smaczne i piękne owoce, gdyż naukowcy twierdzą, że pochodzi ono z innego rodzaju pomarańczy gorzkiej.

Drzewo Pomarańczy może osiągnąć 10 metrów wysokości w zależności od rodzaju i klimatu, kwitnie na biało. Owocuje przez cały rok, dlatego często można zauważyć w jednym czasie owoce i kwiaty, jest łatwy do uprawiania w pomieszczeniach zamkniętych, dlatego dobrze nam się kojarzy słowo oranżeria, a to dlatego że drzewo dobrze znosi uprawę w donicach i chętnie było hodowane w przypałacowych ogrodach zimowych w wieku XVI-XVII. Do Hiszpanii Drzewa Pomarańczy trafiły dzięki Maurom, którzy w wieku VIII zasadzili je na południowym wybrzeżu Półwyspu Iberyjskiego, aż do Sewilli, co miało chronić inne uprawy przed przymrozkami. Natomiast Rzymianie przygotowywali napój z kwiatów Pomarańczy Azahar, który pili w celu lepszej przemiany materii i na zgagę. Krzysztof Kolumb wziął ze sobą do Nowego Świata i na Wyspy Kanaryjskie nasiona i zainicjował ich uprawę od 1493 i na Florydzie od 1539 roku, dzisiaj Drzewa Pomarańczy rosną na północy Afryki, Turcji, południowej Francji, Włoszech, Izraelu, Egipcie, wspomnianej Florydzie i Kalifornii, w Indiach, Brazylii i Meksyku.

Drzewo Pomarańczy dostarcza nam kilku olejków eterycznych, ze skórki olejek eteryczny Pomarańczy, z kwiatów olejek eteryczny z Neroli, z liści olejek eteryczny Petit-grain.

Właściwości kosmetyczne: Antyseptyczne, bakteriobójcze, odmładzające skórę, nawilżające, regulator do cery tłustej, łagodzące, przeciwzmarszczkowe, odżywcze, eliminujące toksyny.

Właściwości terapeutyczne: Przeciw obrzękom, ściągające, wiatropędne, grzybobójcze, wzmacniające system immunologiczny, przeciw zmęczeniom, na menopauzę, na refluks, na żołądek, tonizujące, na zapalenie skóry, egzemy, afty, palpitacje serca.

Właściwości psychologiczne: Dostarcza równowagi i siły, wzmacnia autoestymę i wiarę w siebie, łagodzi stany depresyjne, stany zaniepokojenia i zmartwienia, łagodzi stany niepokoju, łagodzi bezsenność, dostarcza spokoju i optymizmu, łagodzi skutki stresu.

Właściwości seksualne; Napięcia przed menstruacją

Pamiętaj nie wszystkim podoba się zapach olejku z Pomarańczy, przepisy do wykonania mieszanek do pielęgnacji urody będą działały tylko wtedy, kiedy użyjesz prawdziwych olejów i olejków eterycznych najwyższej jakości.

Polecamy internetowy kurs aromaterapii
Więcej informacji: info@alchemiaurody.pl
Tel: 513109909

 

- Dyfuzor: 10 kropli
- Kąpiel i Jacuzzi: 10 do 20 kropli
- Sauna: 2 krople na każde 500 ml
- Inhalacje: 5 kropli
- Krem do twarzy: 2-3 krople
- Emulsje do ciała: 10 kropli
- Nawilżacz powietrza: 10 kropli
- Spray i odświeżacz domowy: 25 kropli / 250ml
- Miska z wodą: 10 kropli
- Chusteczka: 3 krople

Szczególnie polecamy dla profesjonalistów w serii masaży anty stresowych.

Masaż ciała 6-8 kropli na 20 ml. oleju ze słodkiego migdała Alqvimia w serii 10 masaży po 60 minut.
Masaż twarzy 1-2 krople na 5 ml. oleju ze słodkiego migdała w serii 10 masaży 44 minut.

 

O.E. Pomarańcz (citrus aurantium dulcis (orange) peel oil)

Twój komentarz:





Koszyk  

brak produktów

Suma 0,00 zł

Koszyk

Bestsellery

Zobacz wszystkie

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij

CHCESZ OTRZYMYWAĆ NOWOŚCI MAILEM?

DOŁĄCZ DO NAS