O.E. Ylang Ylang (cananga odorata - anonaceas) CVPE

O.E. Ylang Ylang (cananga odorata - anonaceas) CVPE

Drzewa z których otrzymuje si臋 olejek eteryczny Ylang Ylang rosn膮 na Filipinach i rozprzestrzeni艂y si臋 na ca艂y rejon Azji. Ich pojawienie w rejonie datuje si臋 na rok 1884 pó藕niej na Madagaskarze, Haiti i ...

Wi臋cej informacji

Drukuj

184.00 z艂

Dodaj do koszyka

15 ml.

Oce艅 ten produkt

ocena: 0.00 | g艂os贸w: 0

Drzewa z których otrzymuje si臋 olejek eteryczny Ylang Ylang rosn膮 na Filipinach i rozprzestrzeni艂y si臋 na ca艂y rejon Azji. Ich pojawienie w rejonie datuje si臋 na rok 1884 pó藕niej na Madagaskarze, Haiti i Mariotte, drzewostany dziko rosn膮ce znajduj膮 si臋 w Malezji, Indii i Indochinach.

Drzewo mo偶e osi膮gn膮膰 nawet 30 metrów wysoko艣ci o 艂agodnej delikatnie pop臋kanej korze, konary lekko opadaj膮ce d艂ugie strza艂kowate li艣cie, kwitnie w grupach pocz膮wszy od koloru zielonego przechodz膮c w 偶ó艂ty, kwiat wyj膮tkowo delikatny kwitnie oko艂o 20 dni, owoc zielony z du偶膮 ilo艣ci膮 pestek.

Wiele odmian tego drzewa sprawia, 偶e kwiaty s膮 ró偶ne i inaczej pachn膮, ciekawostk膮 jest fakt, 偶e 5 letnie drzewo Ylang Ylang dostarcza 5 kg kwiatów, 10 letnie 10-15 kilogramów kwiatów, roczna produkcja olejku eterycznego Ylang Ylang to oko艂o 100 ton w wi臋kszo艣ci pochodz膮ca z Filipin, cz臋sto zast臋powany przez olejek eteryczny Cananga pochodz膮cy z Jawy o gorszej jako艣ci i w艂a艣ciwo艣ciach, ale du偶o ta艅szy u偶ywany w wytwarzaniu tanich perfum, kosmetyków, myde艂, ale nie posiadaj膮cy w艂a艣ciwo艣ci kosmetycznych.

Olejek jest otrzymany przez destylacj臋 parow膮 kwiatów.
Rodzina: Annonnacea
Zapach: S艂odki
Wygl膮d: 偶ó艂ty p艂yn przezroczysty
Nuta: wysoka
W perfumerii: egzotyczny, kwiatowy

W艂a艣ciwo艣ci O.E Ylang Ylang:
100% czysty olejek eteryczny z Ylang Ylang jest kwintesencj膮 relaksu, równie偶 stosowany w leczeniu astmy, przeciwzapalnie, na sebum, na malari臋 i tyfus, gor膮czk臋, ko艂atanie serca i nadci艣nienie, 艁agodzi niepokój, na depresje, stres i napi臋cia nerwowego, afrodyzjak.

W kosmetyce: idealny do cery delikatnej i suchej, zalecany do w艂osów zniszczonych s艂o艅cem z tendencj膮 do rozdwajania.

Stosowanie: Inhalacje, masa偶, dodanie kilku kropli do szamponu pomaga zmniejszy膰 zawarto艣膰 t艂uszczu we w艂osach i skóry g艂owy, do stóp, na odciski i modzele.

Olejek Eteryczny Ylang Ylang cz臋sto jest podrabiany i mieszany jest z t艂uszczem z kokosa, ze wzgl臋du na wielkie zainteresowanie tym olejkiem przemys艂u perfumeryjnego cz臋sto jest podrabiany syntetycznie i wtedy nie posiada 偶adnych w艂a艣ciwo艣ci terapeutycznych, czy kosmetycznych.

Masz pytanie napisz lib zadzwo艅: info@alchemiaurody.pl
Tel 513109909

 

Zawsze pod kontrol膮 dyplomowanego terapeuty lun lekarza

100% olejek eteryczny Ylang- Ylang Cananga odorata flower oil.

Tw贸j komentarz:



Koszyk  

brak produkt贸w

Suma 0,00 z艂

Koszyk

Bestsellery

Zobacz wszystkie

Strona korzysta z plik贸w cookie w celu realizacji us艂ug zgodnie z Polityk膮 prywatno艣ci.
Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do cookie w Twojej przegl膮darce.
Zamknij

CHCESZ OTRZYMYWA膯 NOWO艢CI MAILEM?

DO艁膭CZ DO NAS