Olejek na rozstępy Skin Renew 150 ml. CVPE

Olejek na rozstępy Skin Renew 150 ml. CVPE

100% naturalny skłąd to specjalnie skomponowana mieszanka olei działających przeciw powstawaniu rozstępów, doskonała dla kobiet w ciąży. Ten silnie działający olej zapobiega powstawaniu rozstępów podczas ...

Więcej informacji

Drukuj

147.00 zł

Dodaj do koszyka

150

Oceń ten produkt

ocena: 0.00 | głosów: 0

100% naturalny skłąd to specjalnie skomponowana mieszanka olei działających przeciw powstawaniu rozstępów, doskonała dla kobiet w ciąży.
Ten silnie działający olej zapobiega powstawaniu rozstępów podczas ciąży przybieraniu na wadze lub odchudzania kiedy to skóra traci elastyczność.
Działa na skórę niedożywioną odwodnioną pozostawiając ją naprężoną delikatną dożywioną.
Pomaga w odzyskaniu jędrności, wspomaga regenerację komórkową, uelastycznia.

Olejek ten sporządzono z najwyższej jakości składników naturalnych, który uelastycznia skórę, ujędrnia, nawilża, regeneruje jest bezpiecznym dla kobiet w ciąży i przyszłych dzieci.

Doskonały dla kobiet w ciąży.
Bezpieczny dla zdrowia zarówno kobiety jak i niepoczętego dziecka.
infolinia: info@alchemiaurody.pl

Katalog produktów CV Primary Essence dostępny on line:
http://www.alchemiaurody.pl/pliki/Alchemia%20Urody_Katalog%202017_CVPE.pdf

wysoka_jako_produktw_kosmetycznych__200

strona marki www.cvpe.pl

 

Analiza składu:

Olej migdałowy opis:ą dwa rodzaje olejku migdałowego: z gorzkich migdałów (amygolalus var. Amara) i słodkich (amygolus var. Dulcis) Do użytku kosmetycznego używamy tylko olejku z migdałów słodkich.
Olejek Alqvimia pochodzi z Hiszpanii, z prowincji Tarragona, jest 100% czystości i jakości, nie posiada żadnych innych domieszek olejów roślinnych, już w starożytności był bardzo popularnym kosmetykiem wykorzystywanym do masażu i leczniczych okładów.

Właściwości: wspaniałe żródło witaminy B, które zatrzymuje wodę w naszej skórze i zapobiega jej wysuszeniu i odwodnieniu; pobudza oddychanie komórkowe, w swoim składzie ma także witaminę D, która chroni skórę od negatywnych czynników atmosferycznych
Właściwości kosmetyczne: wzmacnia, odżywia i regeneruje skórę, przywraca jej elastyczność i jędrność, zapobiega rozstępom, świetnie się wchłania, idealny dla niemowląt, kobiet w ciąży, świetny do demakijażu, odżywia włosy suche i cienkie, pomaga w walce z łupieżem

Polaryzacja YIN

Doskonały olej bazowy dla olejków esencjonalnych, baza do wykonania kompozycji zapachowych, niezastąpiony przy masażach aromaterapeutycznych, najlepiej przyswajalny olej przy masażach różnego typu.

Idealny do pielęgnacji kobiet w ciąży

Rosa Canina Flower Oil: Olej z pestek dzikiej róży tłoczony na zimno zawiera cenne nienasycone kwasy tłuszczowe doskonały w leczeniu trudno gojących się ran, oparzeń i odmrożeń, działa odmładzająco zatrzymując procesy starzenia, silnie nawilża, miększa i rozjaśnia, polecany jest do pielęgnacji skóry dojrzałej, wrażliwej i suchej ze skłonnością do zmarszczek, świetnie się sprawdzi także przy problemach skórnych (trądzik), z uwagi na działanie przeciwzapalne i złuszczające (obecność kwasów owocowych), olej z pestek dzikiej róży z uwagi na dużą zawartość witaminy C i P (rutyna) wzmacnia naczynia krwionośne, zapobiega ich kruchości i pękaniu. Pomocny jest również w pielęgnacji skóry naczyniowej doskonale radzi sobie z rozstępami.

 Triticum Vulgare Germ Oil: Olejek z Kiełków Pszenicy jest pozyskiwany na zimno, tak aby nie utracił witaminy E, której posiada 156 razy więcej niż w jajku, 357 razy więcej niż w mięsie, 13 razy więcej niż w oleju z migdała, 11 razy więcej niż w oleju z orzecha, 15 razy więcej niż w oleju z kokosa, posiada również witaminę A i D, jak również lecytynę i enzymy.
Zbudowany w 53 % z kwasu linolowego i 25 % z kwasu oleinowego.
Kosmetyk do pielęgnacji twarzy jest najpotężniejszym antyutleniaczem, dlatego olej ten również używany jest do mieszania z innymi olejami, które łatwo się utleniają.

Dodatkową właściwością oleju z Kiełków Pszenicy w porównaniu z innymi antyutleniaczami jest to, że posiada powłokę lipidową, która pozwala na bezpośrednie działanie tam gdzie skóra jego potrzebuje najbardziej tworząc membranę komórkową.

Witamina E powstrzymuje i spowalnia powstawanie wolnych rodników, a tym samym przedwczesnego starzenia się skóry.
Polaryzacja YIN

Właściwości kosmetyczne:
Odmładza, zatrzymuje proces powstawanie zmarszczek i wysuszania skóry, antyutleniacz, zwalcza powstawaniu wolnych rodników, nawilża, zapobiega powstawaniu plam, powstrzymuje powstawaniu łuszczycy, pomaga w leczeniu egzem, przyśpiesza wchłanianiu olejków eterycznych, doskonały do pielęgnacji konturów oka i ust, przydatny przy pękniętych kapilarach, na trądzik, pomaga w zabliźnianiu się ran pooperacyjnych, wygładza ślady potrądzikowe, zapobiega oparzeniom posłonecznym i łagodzi jego skutki.

Właściwości terapeutyczne:
Reguluje nadmierne odkładanie się cholesterolu w krwi, poprawia szczelność kapilarów, hamuje proces twardnienia ścianek naczyń krwionośnych, zapobiega powstawaniu skurczy, chroni tkanki mięśni i nerwów, odżywia, dotlenia i odtruwa.
100% naturalny czysty nie rozcieczony z innymi olejami roślinnymi lub parafinowymi.

Lavandula Angustifolia Oil: Lawenda to krzak pochodzący z południa Europy, w szczególności z wybrzeża Morza Śródziemnego. Kraje, które wiodą prym w jej uprawie to Francja, Bułgaria i niektóre ...

Lawenda to krzak pochodzący z południa Europy, w szczególności z wybrzeża Morza Śródziemnego. Kraje, które wiodą prym w jej uprawie to Francja, Bułgaria i niektóre kraje byłego Związku Radzieckiego . Lawenda rośnie 1000 n.p.m, niektóre krzaki potrafią osiągnąć nawet metr wysokości rosnąc rozłożyście. Ich wąskie liście o kolorze szaro zielonym pokryte są włoskami, substancje eteryczne znajdują się właśnie w tych włoskach, którymi nie tylko pokryte są liście, ale cały krzak łącznie z kwiatami.

Jest wiele odmian krzaku Lawendy, jednak olejek stosowany w aromaterapii pozyskuje się z Lawendy Angustifolia znanej także jako Lawenda Officinalis, jak również Lawenda Vera.

Lawenda była używana od Średniowiecza zarówno przez swój zapach, jak również właściwości lecznicze. Już Dioscorides, Galeno, Plinto wspominali o Lawendzie, Rzymianie używali jej do kąpieli i stąd miedzy innymi pochodzi jej nazwa lavare - myć.

W wieku XII roślina znalazła wielki rozgłos dzięki Świętej Hildegardzie, która poświeciła jej cały rozdział w książce. W wieku XIII i XIV była sadzona i uprawiana w zakonach. Od 1568 roku datuje się jej uprawę i sprzedaż, jak również zaczyna się jej używanie w perfumiarstwie i wyrobie mydła. Mówi się, że kolebką Lawendy jest Prowansja, a w szczególności góry, które otaczają miasto Grass. Dawniej wszystkie odmiany Lawendy były destylowane razem i dlatego olejek eteryczny nazywano espiga. Od 1760 roku rozpoczęto klasyfikację roślin wyłuskując tylko Lawendę.

Antyczni używali Lawendę do tonizacji organizmu i na zaburzenia żołądkowe.

Botanik Matthiole w wieku XVI uważał, że jest to roślina o niezwykłych właściwościach leczniczych, na odwodnienia, epilepsje, zaburzenia umysłowe. Francuzi przyzwyczaili się do jej picia w postaci herbaty mieszając ją z cynamonem i koperkiem na zaburzenia wydolności serca.

Olejek Eteryczny z Lawendy:

Pozyskuje się z destylacji parowej, potrzebuje się około 100 kilogramów rośliny, żeby pozyskać 500-600 gramów olejku eterycznego.

Kolor może być różny od ciemno żółtego do ciemno zielonego, zapach bardzo mocny. Jakość olejku z Lawendy jest uzależniony od klimatu w jakim rośnie i wysokości nad poziomem morza , przykładowo uważa się, że Lawenda francuska lepsza jest od angielskiej ze względu na większą zawartość octanu linalilu, który sprawia, że posiada ona zapach bardziej słodszy i owocowy.

Podstawowy skład:

Alkohole jak borneol, geraniol i linalol, estry geranyl i linalilu i terpeny jak; pinen i limonen, posiada również sporo fenoli dzięki czemu jest potężnym antyseptykiem.

Środki ostrożności: Lawenda jest olejkiem mało toksycznym, ale to nie znaczy, że nie należy uważać, Lawendina często jest sprzedawana jako Lawenda ze względu na jej cenę, jest około 30% tańsza, fałszowanie Lawendy jest na porządku dziennym i dlatego należy znać jej pochodzenie, na rynku można spotkać Lawendę ukraińską, która może być nadal zanieczyszczona przez awarię elektrowni nuklearnej w Czarnobylu.

Polaryzacja Yin

Właściwości kosmetyczne: na celulit, likwiduje zgrubienia podskórne, na zatory limfatyczne, odchudzająca, eliminuje toksyny, na suche egzemy, zapalenie skóry, wypryski skóry, równoważy skóry tłuste, regulator nowych komórek, efekt anti-aging, antyseptyczny, dezynfekujący, eliminuje bakterie, na świerzb, łuszczycę, na trądzik, na alergie skóry, regeneruje komórki skóry, idealny do masażu twarzy i ciała, idealny dla skór popękanych i odwodnionych, zatrzymuje proces starzenia organizmu, działa przeciwzapalnie, przyśpiesza zabliźnianie się ran i ich gojenie, na oparzenia po słoneczne, na żylaki, skurcze mięśniowe, kontuzje mięśniowe, zwichnięcia, bóle pleców, szyi, kręgosłupa, choroby włosów, łysienie, na łupież.

Właściwości terapeutyczne: Zaziębienia i choroby układu oddechowego, przeciwskurczowy przy zabiegach na przeziębienie, astma, grypa, relaksacyjny na włókna mięśniowe i na układ nerwowy, uspokajająco na serce, na drżenie, chroniczny katar nerwowy, wykrztuśnie, ataki kaszlu, infekcje gardła, na zatoki, konwulsyjne kichanie, zapalenie płuc, bóle głowy, migreny, wiatropędna, na trawienie, na wrażliwe dziąsła, nieżyt żołądka i jelit, wrzody żołądka, antyreumatyczny, na nadciśnienie, krwawienia z nosa, hemoroidy, antyseptyczna, zapobiega epidemiom, oczyszcza z bakterii i zarazków, antyseptycznie na powietrze w domu i w pracy, likwiduje roztocza, działanie grzybobójcze, przeciw-pasożytnicze, ugryzienia insektów, ukąszenia żmij i skorpionów, przetoka odbytu, na gorączkę, cysty, likwiduje bóle przed porodowe za pośrednictwem masażu części dolnej pleców.

Właściwości psychologiczne i emocjonalne: Równoważy emocje, uspokajająca, kojąca, eliminuje gwałtowne reakcje emocjonalne, choroby psychosomatyczne, deliria, przeciwbólowy, równoważy system nerwowy, na palpitacje związane z systemem nerwowym, efekt anty-stres, na relaks i odpoczynek, przywraca harmonię i równowagę, pobudzenie psychiczne, niepokój, niecierpliwość, strach, histerie, panikę, lęk wysokości, uzależnienie od narkotyków, dostarcza spokoju wewnętrznego, przygotowuję duszę do medytacji, doskonała na czakramy główne, które równoważy, nakładając jedną kroplę na dłonie sprawi, że terapeuta będzie miał lepszy kontakt z klientem, oczyszcza otoczenie z bakterii, złych energii i wibracji.

Właściwości seksualne: Na nieregularne miesiączki, napięcia przed-menstruacyjne, nieregularne miesiączki przed menopauzą, na zatory i bóle jelitowe, w synergii z różą i jaśminem odbudowuje dobry humor kobiety dostarczając optymizmu i zaufania do samej siebie.

Lawenda to szerokie spektrum zastosowania każdy ją powinien mieć w swojej apteczce
http://www.sklep.alchemiaurody.pl/p86-olejek-eteryczny-z-lawendy-lavandula-angustifolia-17-ml-hand-made.html 

 

 

 

 

 

Codziennie dwa razy dziennie na wilgotną skórę

Ingredients: Prunus Amygdalus Dulcis (sweet almond) Oil, Rosa Canina Flower Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Lavandula Angustifolia Oil, *Linalool.
*Componente natural del aceite esencial
100% Natural Ingredients / sin perfume sintético / sin conservantes

Twój komentarz:





Koszyk  

brak produktów

Suma 0,00 zł

Koszyk

Bestsellery

Zobacz wszystkie

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij

CHCESZ OTRZYMYWAĆ NOWOŚCI MAILEM?

DOŁĄCZ DO NAS