Olejek eteryczny Drzewo Cedrowe (cedrus Atlantica) Art.

Olejek eteryczny Drzewo Cedrowe (cedrus Atlantica) Art.

Historia i alchemia: starożytni Egipcjanie używali go do balsamowania, jak również w  kosmetyce i perfumerii. Właściwości kosmetyczne: trądzik, problemy skórne, tłuste włosy, ...

Więcej informacji

Drukuj

123.00 zł

Dodaj do koszyka

15 ml.

Oceń ten produkt

ocena: 0.00 | głosów: 0

Historia i alchemia: starożytni Egipcjanie używali go do balsamowania, jak również w  kosmetyce i perfumerii.

Właściwości kosmetyczne: trądzik, problemy skórne, tłuste włosy, wypadanie włosów, łupież,egzema

Właściwości  terapeutyczne: katar, kaszel, zapalenie oskrzeli, reumatyzm, pobudza krążenie

Właściwości emocjonalne: napięcie nerwowe, stres, dodaje cierpliwości, rozjaśnia umysł, afrodyzjak, dodaje energiiOlejek cedrowy: właściwości

Olejek cedrowy zawiera retinol, witaminy E i F oraz takie minerały jak jod, magnez czy miedź.
Same orzechy zawierają wiele aminokwasów oraz kwasów - m.in. linolowy, oleinowy czy palmitynowy.
Olejek cedrowy przede wszystkim ma właściwości lecznicze:
- marskości wątroby,
- wrzodów żołądka,
- alergii,
- łuszczycy,
- łysienia,
- hemoroidów.

Olejek cedrowy wykorzystywany jest również przy problemach z układem krążenia.
Obniża poziom złego cholesterolu, zwiększa wydolność płuc i usprawnia funkcjonowanie układu rodnego u kobiet (reguluje miesiączki).
Polaryzacja: Yang 

100_naturalne_zm__100certyfikat_naturalny_250
kosmetyk_premium__250 

Dyfuzor: 10 kropli 
Kąpiel i Jacuzzi: 10 do 20 kropli
Sauna: 2 krople na każde 500 ml 
Inhalacje: 5 kropli
Krem do twarzy: 2-3 krople
Emulsje do ciała: 10 kropli
Nawilżacz powietrza: 10 kropli
Spray i odświeżacz domowy: 25 kropli / 250ml
Miska z wodą: 10 kropli
Chusteczka: 3 krople

Receptury:
na wypadanie włosów
do alkoholu rozmarynowego dodać 20 kropli esencji cedrowej,  10 kropli drzewa herbacianego,  20 kropli esencji pomarańczowej, 10 kropli esencji lawendowej – tą mieszanką nacierać skórę głowy  codziennie.

100% naturalny czysty najwyższej jakości olejek cedrowy Cedrus atlantica (cedarwood ) bark oil

(intervalos de %): β himachaleno 40-52%, α himachaleno 12-20%, α atlantona 1-3%, γ himachaleno 6-14%, α cedreno 4-6%.

 

Twój komentarz:





Koszyk  

brak produktów

Suma 0,00 zł

Koszyk

Bestsellery

Zobacz wszystkie

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij

CHCESZ OTRZYMYWAĆ NOWOŚCI MAILEM?

DOŁĄCZ DO NAS