Olejek eteryczny Marchewka (daucus carota) Art.

Olejek eteryczny Marchewka (daucus carota) Art.

Olejek eteryczny z marchewki Daucus carotaProdukt w 100% naturalny, bez syntetycznych domieszek nie mieszany.Fitoterapia ogólne stosowanie.Olejek eteryczny z nasion dzikiej marchwi.Olejek z marchwi posiada wiele właściwości lecznicze są powszechnie wykorzystywane od ...

Więcej informacji

Drukuj

176.00 zł

Dodaj do koszyka

15 ml.

Oceń ten produkt

ocena: 0.00 | głosów: 0

Olejek eteryczny z marchewki Daucus carota
Produkt w 100% naturalny, bez syntetycznych domieszek nie mieszany.
Fitoterapia ogólne stosowanie.
Olejek eteryczny z nasion dzikiej marchwi.
Olejek z marchwi posiada wiele właściwości lecznicze są powszechnie wykorzystywane od tysięcy lat, machewka odgrywała wiodącą rolę w tradycyjnej medycynie chińskiej, stosowana w leczeniu czerwonki i eliminacji robaków ludzkich.
Oferuje możliwość mieszania z różnego rodzaju innymi olejkami eterycznymi jak również z olejami roślinnymi (bazowymi), świetnie łączy się z olejkami eterycznymi z owoców cytrusowych jak i tymi pikantnymi.
Wśród różnych olejków eterycznych szczególnie polecany do mieszania z olejkami: bergamotka, jałowiec, lawenda, cytryna, geranium, pieprz.

Jakie właściwości posiada olejek z marchewki?
Jest jednym z mało docenianych olejków eterycznych zwłaszcza jeżeli chodzi o jego właściwości antyseptyczne, wiatropędne, przeczyszczające i moczopędne.

Korzyści są niezliczone.
Podstawowe właściwości wynikające z używania olejku eterycznego z marchewki: wspomaga gojenie ropnie, czyraki i szereg zaburzeń skórnych, działa odżywiając podnosi parametry skóry równocześnie ją odmładza, znacznie łagodzi bóle menstruacyjne kobiet zwiększony apetyt dlatego stosowany jest przy terapiach na anoreksje, wysoce zalecany w leczeniu wszelkiego rodzaju owrzodzenia, reguluje zaburzenia wątroby i woreczka żółciowego, dostarcza siły i pobudza układ limfatyczny

Jego zalety są liczne, stosowany w terapiach niepokoju wspomaga w leczeniu układu oddechowego i pokarmowego.


Właściwości kosmetyczne:
Olejek stosowany jest w kuracjach, łuszczycy, egzem, naczynek, dla skóry dojrzałej, suchej i trądzikowej.

Główne składniki:
chemotyp: carotol (30,00 wyborem 45,00%), alfa-pinen (2,00 do 12,00%), beta kariofilen (3,00 do 10,00% kariofilen Tlenek (<= 10,00%), sabinene (2,00 do 10,00%)
Olejek z nasion marchewki nie jest toksyczny i nie wywołuje stanów alergicznych.
Jednak zawsze jest wskazane stosowanie go pod kontrolą lekarza lub dyplomowanego aromaterapeuty.

Pochodzenie: Francja Marchew zwyczajna sativa
Część rośliny używane: Nasiona
Metoda pozyskiwania: destylacja parowa
Nuta: Baza 

100_naturalne_zm__100

certyfikat_naturalny_250

kosmetyk_premium__250

masaz, dyfuzor

Olejek z marchewki pozyskiwany z nasion marchewkiGłówne składniki: chemotyp: carotol (30,00 wyborem 45,00%), alfa-pinen (2,00 do 12,00%), beta kariofilen (3,00 do 10,00% kariofilen Tlenek (<= 10,00%), sabinene (2,00 do 10,00%)

Twój komentarz:





Koszyk  

brak produktów

Suma 0,00 zł

Koszyk

Bestsellery

Zobacz wszystkie

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij

CHCESZ OTRZYMYWAĆ NOWOŚCI MAILEM?

DOŁĄCZ DO NAS