Olejek Ogórecznik BIO

Olejek Ogórecznik BIO

 Olejek tłoczony na zimno z nasion Ogórecznika
 Nazwa botaniczna: Borago officinalis
 Miejsce pochodzenia: Basen Morza Śródziemnego
 Część używana: nasiona
 Rodzina botaniczna: ...

Więcej informacji

Drukuj

65.00 zł

Dodaj do koszyka

60 ml.

Oceń ten produkt

ocena: 0.00 | głosów: 0

 Olejek tłoczony na zimno z nasion Ogórecznika
 Nazwa botaniczna: Borago officinalis
 Miejsce pochodzenia: Basen Morza Śródziemnego
 Część używana: nasiona
 Rodzina botaniczna: Boraginaceae
 Zapach: łagodny i specyficzny
 Żółty kolor
 Absorpcja: płynny olej o gęstej konsystencji

Olejek stosowany na suchą skórę, w profilaktyce starzenia się skóry, a także na jej podrażnionia.
Wysoka zawartość (dwukrotnie większa niż olej z wiesiołka) kwasu gamma-linolenowego sprzyja walce z działaniem wolnych rodników i działa przeciwzapalnie.
Pomaga w utrzymaniu dobrego nawilżenia skóry, poprawia elastyczność i regeneruje tkanki.

Właściwości kosmetyczne olejeku z Ogurecznika: dla skóry suchej i bardzo suchej, na podrażnienia skóra (zapalenie skóry, pęknięcia, oparzenia, ...), potężny przeciwutleniacz, przyśpiesza gojenie działa przeciwzapalnie.

Zastosowanie kosmetyczne:
Kilka kropel czystego olejku z ogórecznika bezpośrednio na twarz, aby ją odżywić.
Można go mieszać z  kremami lub serum przeciwzmarszczkowym, z olejkiem do twarzy i ciała dla skóry podrażnionej
Poleczny w przygotowaniu nawilżającego i łagodzącego mleka lub kremów do ciała, produkcji mleczek po opalaniu

Środki ostrożności dotyczące stosowania:
Łatwo się utlenia.
Przechowywać w chłodnym miejscu, chronić przed światłem.

Te właściwości i zastosowania uzyskano z referencyjnych prac z zakresu aromaterapii.
Wszystkie informacje na tej stronie służą wyłącznie celom informacyjnym i nie mogą być uważane za informacje medyczne ani naruszać naszej odpowiedzialności prawnej.
Skonsultuj się z lekarzem lub przeszkolonym pracownikiem służby zdrowia w celu uzyskania konkretnego i odpowiedniego leczenia.

Produkt najwyższej jakości stosuj zgodnie z zasadami w aromaterapii.
Klasa spożywcza.  

Olejek możemy udostępnić w większych opakowaniach na zamówienie.
Kontakt: 513 109 909
Email: info@alchemiaurody.pl  

 

Osoby dorosłe 1 łyżeczki oleju z ogórecznika dziennie,
Dzieci pół łyżeczki,
Może być stosowany do sałatek jego smak jest delikatny.

Pamiętaj przed spożyciem zawsze skonsultuj z lekarzem lub wykwalifikowanym aromaterapeutą.

W kosmetyce stosuj bezpośrednio na czystą skórę, olejek z ogórecznik wmasuj aż do całkowitego jego wchłonięcia.

Przeciwskazania: nie stosować w czasie ciąży, działa rozrzedzająco.

 

100% naturalny tłoczony na zimno z pierwszego tłoczenia: Kraj pochodzenia: Anglia

Zawiera 30-40% kwas linolowy (omega 6), 20-30% kwas gamma-linolenowy (omega 6), 20-25% kwas oleinowy (omega 9), 2-3% kwas erukowy, 10% kwasu palmitynowego (SFA), fitosteroli i witaminy E.

Twój komentarz:





Koszyk  

brak produktów

Suma 0,00 zł

Koszyk

Bestsellery

Zobacz wszystkie

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij

CHCESZ OTRZYMYWAĆ NOWOŚCI MAILEM?

DOŁĄCZ DO NAS