Dodano ten produkt do koszyka.

Możesz kontynuować zakupy lub dokończyć realizację zamówienia.

Kanarecznik OE. Ter.

Kanarecznik OE. Ter.

Olejek eteryczny Kanarecznik inaczej nazywany Elemi 
Nazwa botaniczna: Canarium luzonicum

Miejsce pochodzenia: Filipiny, tropikalna Azja
Część destylowana: żywica oleożywica Chemotyp: limonen, fenlandren, elemol, elemycyna
Rodzina botaniczna: Osoczynowate
Tożsamoś...

Więcej informacji

Drukuj

55.00 zł

Dodaj do koszyka

10 ml.

Oceń ten produkt

ocena: 0.00 | głosów: 0

Olejek eteryczny Kanarecznik inaczej nazywany Elemi 
Nazwa botaniczna:
Canarium luzonicum

Miejsce pochodzenia: Filipiny, tropikalna Azja
Część destylowana: żywica oleożywica

Chemotyp: limonen, fenlandren, elemol, elemycyna
Rodzina botaniczna: Osoczynowate
Tożsamość aromatyczna: Charakter żywicy

Polaryzacja: Yang
Elemi do ta sama rodzina botaniczna, co kadzidło, mirra jak również palo santo.
Słowo elemí po arabsku odnosi się do każdego rodzaju żywicy uzyskiwanej z burseraceaes.
Elemi, których używamy w aromaterapii, jest pozyskiwane z Canarium luzonicum i znane jest jako Manila elemi. Canarium luzonicum rośnie obficie na Filipinach, a jego żywica jest bardzo bogata w substancje eteryczne.
Ma białawy kolor i konsystencję podobną do miodu. Żywica krzepnie w kontakcie z powietrzem. Jej zapach jest świeży z nutą cytrynową.
Żywica ta znana jest od tysiącleci, zwłaszcza ze swoich właściwości leczniczych i antyseptycznych.

Może być używana do dyfuzorów nebulizatorów, do oczyszczania pomieszczeń zamkniętych, szczególnie polecana podczas nauki, studiowania, czytania, medytacji, ponieważ bardzo pomaga w koncentracji.

Podobnie jak inne żywice, elemi jest wspaniałym sprzymierzeńcem do pielęgnacji skóry. Dzięki właściwościom leczniczym i antyseptycznym może być stosowany do skóry tłustej ze skłonnościami do trądziku do trądziku. Kilka kropli można dodać do kremu, balsamu, żelu, serum a najlepiej do olejku jojoba. Wchodzi w skład licznych balsamów i maści.
Emocjonalnie pomaga znaleźć równowagę, zrelaksować się, skupić. Dla osób, które łatwo się rozpraszają lub mają trudności z koncentracją. Wzmacnia silną wolę, aby znaleźć spokój i harmonię ze sobą.

Właściwości lecznicze:
Przyśpiesza gojenie
Tonik i regenerator skóry
Przeciwzapalny
Przeciwbakteryjny
Immunostymulant - zwiększanie odporności organizmu na infekcje, stymulują odpowiedź immunologiczną, jest immunoterapeutycznym u osób z zaburzeniami w odpowiedzi na odporność. Preparaty immunostymulujące wykorzystywane są w terapii stanu niedoboru odporności, nowotworów i zakażeń wirusowych.
Tonik trawienny
Anksjolityczny - inaczej przeciwlękowe, wpływających selektywnie na procesy emocjonalne, hamujących lęk, niepokój, napięcie i wzmożoną agresywność.

Wskazania terapeutyczne:
Dobrze reaguje na rany i owrzodzenia, odleżyny, łuszczyca, trądzik, wrzody
Depresja nerwowa, udręka, niepokój, napięcie nerwowe
Skolioza, zgarbione plecy, garb (korektor postawy)
Ból szyjki macicy, sztywność karku, zablokowanie szyjki macicy
Rozwija i poprawia umiejętność wypowiadania się werbalnie.

Właściwości psycho-emocjonalne:
Elemi zawiera limonenu, który występuje zwykle w olejkach eterycznych pozyskiwanych ze skórki cytrusów, składnik ten znany jest ze swoich właściwości przeciwlękowych.
Dlatego w niektórych przypadkach będzie on dział uspokajająco na stany niepokoju, lęków, buduje poczucie bezpieczeństwa.
Elemi odświeża, harmonizuje i równoważy nasze energie.
Zaleca się również „leczeniu" rany duszy to jest po nieprzyjemnych zdarzeniach życiowych.

Środki ostrożności dotyczące stosowania:
Zawsze używaj zgodnie z zasadami w aromaterapii, dlatego rekomendujemy kurs pierwszego stopnia z aromaterapii online.
Kobiety do trzeciego miesiąca ciąży nie powinny go używać.
Przed użyciem olejku eterycznego należy zapoznać się ze środkami ostrożności, które należy wziąć pod uwagę.

Te właściwości i zastosowania uzyskano z referencyjnych prac z zakresu aromaterapii. Wszystkie informacje na tej stronie służą wyłącznie celom informacyjnym i nie mogą być uważane za informacje medyczne ani naruszać naszej odpowiedzialności prawnej. Skonsultuj się z lekarzem lub aromaterapeutą lub przeszkolonym pracownikiem służby zdrowia w celu uzyskania konkretnego i odpowiedniego sposobu leczenia leczenia.
Nasza infolinia:
Tel: 513 109 909
Email: info@alchemiaurody.pl
Cena dla odbiorców detalicznych zapytaj o cenę dla profesjonalistów email: info@alchemiaurody.pl

Olejek eteryczny Elemi może być stosowany doustnie 1-2 krople na 1 kilogram lub 1 litr napoju, jest to orientacyjna dawka rekomendowana przez producenta na opakowaniu.
Jest to jednak tylko informacja, stosowanie doustne powinno odbywać się pod ścisłą kontrolą lekarza.

Kosmetycznie:
Na twarz 3-5 ml. wybranego oleju bazowego
1-2 krople olejku eterycznego.
Stosuj zawsze na czysta jeszcze wilgotną skórę i wmasuj do całkowitego wchłonięcia się w skórę twarzy, szyi i dekoltu.

Do ciała 20 ml. wybranego oleju bazowego najlepiej ze słodkiego migdała.
6-8 kropli olejku eterycznego.
Stosuj zawsze na czystą jeszcze wilgotną skórę.

 

Twój komentarz:





Koszyk  

W koszyku: 1 produkt

Suma 55 zł

Koszyk

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij

CHCESZ OTRZYMYWAĆ NOWOŚCI MAILEM?

DOŁĄCZ DO NAS