Dodano ten produkt do koszyka.

Możesz kontynuować zakupy lub dokończyć realizację zamówienia.

Chaber bławatek Hydrolat BIO Ter.

Chaber bławatek Hydrolat BIO Ter.

Cena dla odbiorców detalicznych zapytaj o cenę dla profesjonalistów email: info@alchemiaurody.pl
Miejsce pochodzenia: Francja
Przeźroczysty kolor
Zapach: łagodny
Zastosowanie: na zewnątrz
Nie zawiera konserwant&...

Więcej informacji

Drukuj

79.00 zł

Dodaj do koszyka

100 m.

Oceń ten produkt

ocena: 0.00 | głosów: 0

Cena dla odbiorców detalicznych zapytaj o cenę dla profesjonalistów email: info@alchemiaurody.pl
Miejsce pochodzenia: Francja
Przeźroczysty kolor
Zapach: łagodny
Zastosowanie: na zewnątrz
Nie zawiera konserwantów

Ten ładny kwiat można łatwo znaleźć na polach zbożowych, takich jak pszenica, obok maku irumianku.
Chociaż dzisiaj, przy intensywnym stosowaniu herbicydów, jego dzika uprawa jest coraz rzadsza.

Jest to wyjątkowy hydrolat przeznaczony do leczenia schorzeń okulistycznych ze względu na swoje właściwości łagodzące, zmniejszające przekrwienie, ściągające, przeciwbakteryjne i oftalmologiczne przeciwzapalne.
Stosuje się go przy alergicznym zapaleniu spojówek lub infekcjach oczu, a także przy jęczmieniu, zapaleniu powiek oraz zmęczonych i / lub podrażnionych oczach.

Stosowany jako płyn do płukania jamy ustnej po umyciu zębów pomoże zmniejszyć stan zapalny błony śluzowej.

Na poziomie kosmetycznym stosowany jest do skóry suchej, wrażliwej i pozbawionej życia o działaniu ujędrniającym. Zapewnia dużo blasku i służy do wygładzania przebarwień skóry. Ze względu na właściwości krążenia jest również dobrym sprzymierzeńcem dla kuperozy (rozszerzeniom małych naczynek powierzchniowych skóry)

Właściwości kosmetyczne:
Stosować go wszystkiech typy skóry
Wyrównuje koloryt skóry dobrze działa na plamy i przebarwienia.
Działanie przeciwzapalnie i obkurczające
Dla skór suchych wrażliwych i podrażnionych
Działa ściągająco i tonizująco na skórę
Działa przeciwzmarszczkowo i regenerująco
Na podrażnienia oczu
Dobre działanie na cienie i worki pod oczami
Można go stosować dzieciom.

Zastosowania kosmetyczne:
Czysty na twarzy po oczyszczeniu
W kompresach na oczy
W płynach oczyszczających
W fazie wodnej emulsji
W maskach

Wskazania terapeutyczne:
Silnie uspokajające, na niewygodne emocje

Właściwości i zastosowanie opisane powyżej to tłumaczenie prac naukowych i opracowań naukowych z języka hiszpańskiego z zakresu aromaterapii i hydroloterapii.
Wszystkie informacje na tej stronie służą wyłącznie celom informacyjnym i nie mogą być traktowane jako informacje medyczne ani naruszać naszej odpowiedzialności prawnej.
Skonsultuj się ze swoim lekarzem holistycznym lub dyplomowanym aromaterapeutą w celu uzyskania konkretnego i odpowiedniego stosowania olejku eterycznego.

 

Stosuj jak tonik przed nałożeniem odpowiedniego oleju dopasowanego do rodzaju cery, kremu lub serum, kosmetyk bardzo bezpieczny bez konserwantów.

INCI: 100% woda Centaurea cyanus

Twój komentarz:





Koszyk  

W koszyku: 1 produkt

Suma 79 zł

Koszyk

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij

CHCESZ OTRZYMYWAĆ NOWOŚCI MAILEM?

DOŁĄCZ DO NAS