Dodano ten produkt do koszyka.

Możesz kontynuować zakupy lub dokończyć realizację zamówienia.

Rumianek Rzymski BIO Ter.

Rumianek Rzymski BIO Ter.

Nazwa botaniczna: Chamaemelum nobile
Miejsce pochodzenia: Francja, Belgia
Część destylowana: Kwiat w rozkwicie
Główne składniki: angelian izobutylu, angelian izoamilu, angelian metallilu, pinokarwon
Rodzina botaniczna: Astrowate
Tożsamość aromatyczna: ...

Więcej informacji

Drukuj

96.00 zł

Na zamówienie (14 dni)

5 ml.

Oceń ten produkt

ocena: 0.00 | głosów: 0

Nazwa botaniczna: Chamaemelum nobile
Miejsce pochodzenia: Francja, Belgia
Część destylowana: Kwiat w rozkwicie
Główne składniki: angelian izobutylu, angelian izoamilu, angelian metallilu, pinokarwon
Rodzina botaniczna: Astrowate
Tożsamość aromatyczna: Charakter kwiatów i ziół

Zawarte w olejku eterycznym związki dostarczają nam bezcennych właściwości, takich jak ten pozyskiwany z nieśmiertelnika, rumianku niemieckiego, wrotyczu pospolitego, krwawnika, olivardilla i oczywiście rumianku rzymskiego.
Zalety tej rośliny znane były od dawna, Egipcjanie poświęcili kwiat bogu Ra, bogu słońca, używali go do walki z gorączką.
Jego zapach jest nam bardzo znajomy, bo kto nigdy nie cieszył się zapachem łąk i kojących właściwości naparu z rumianku?
Olejek eteryczny z rumianku to prawdziwy skarb dla układu nerwowego, przewodu pokarmowego i skóry.
Niezastąpiony i to pomimo dość wysokich kosztów.
W języku kwiatów rumianek to „cierpliwość w obliczu przeciwności", ponieważ uspokaja wzburzone umysły i serca oraz przywraca im równowagę.

Właściwości terapeutyczne:
Przeciwbólowe
Znieczulające
Przeciwskurczowe
Uspokajający ośrodkowy układ nerwowy, odprężający, Przeciwlękowy
Przeciwzapalny
Przeciwświądowy
Przeciwpasożytniczy
Antydepresant

Wskazania terapeutyczne:
Ataki nerwowe,
Zaburzenia równowagi nerwowej
Zapalenie nerwu,
Nerwoból
Bezsenność,
Stres,
Niepokój,
Szok nerwowy,
Ataki nerwowe,
Nerwowość,
Koszmary senne,
Lęki
Depresja
Nudności, wymioty, kolka
Kosmetyczne:
Wyprysk, łuszczyca, zapalenie skóry, swędzące reakcje alergiczne
Zapalona skóry wrażliwej, naczynkowej, trądzikowej, trądzik różowaty.
Parazytoza(owsiki, ascaris, lamblia, giardia)

Działanie psscho-emocjonalne:
Jego kojący zapach jest szczególnie polecamy dla osób bardzo wrażliwych, które mają bardzo delikatny układ nerwowy.
Przydaje się również do wychodzenia z szoku emocjonalnego.
Uspokaja pobudzenie i napięcia wewnętrzne, łagodzi „nerwy w żołądku". Odblokowuje splot słoneczny i łagodzi uczucie kamieni w jamie żołądka.
Równoważy emocje podobnie jak olejk lawendowym.

Bardzo przydatne jest uspokojenie dzieci, gdy się boją (koszmarów, wizyty u lekarza, dentysty itp.)
Pomoże osobom melancholijnym lub w depresji.

Środki ostrożności dotyczące stosowania:
Nie dotyczy.

 

Olejek eteryczny podobny do olejku z lawendy bardzo bezpieczny. 

Twój komentarz:





Koszyk  

W koszyku: 1 produkt

Suma 96 zł

Koszyk

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij

CHCESZ OTRZYMYWAĆ NOWOŚCI MAILEM?

DOŁĄCZ DO NAS