Czarnuszka siewna Oil. Bio Ter

Czarnuszka siewna Oil. Bio Ter

Nigella sativa L BIO Olej roślinny z czarnuszki lub inaczej czarny kminek Nigella sativa L
to olej otrzymywany z pierwszego tłoczenia na zimno nasion Bio Certyfikat zielony liść ES-ECO-019-CT
Klasa spożywczy ...

Więcej informacji

Drukuj

187.00 zł

Dodaj do koszyka

250 ml.

Oceń ten produkt

ocena: 0.00 | głosów: 0

Nigella sativa L BIO Olej roślinny z czarnuszki lub inaczej czarny kminek Nigella sativa L
to olej otrzymywany z pierwszego tłoczenia na zimno nasion Bio Certyfikat zielony liść ES-ECO-019-CT
Klasa spożywczy do stosowania doustnego
Pozyskiwany z rośliny Nigella sativa L.
Należy do rodziny jaskrowatych
Kolor od żółtego do brązowo-zielonego o bardzo charakterystycznym zapachu, ponieważ zawiera pewną ilość olejku eterycznego w spożyciu gorzkawy. .

Pochodzenie wywodzi się z Bliskiego Wschodu, Afryki i Azji.
Prezentowany olejek z czarnuszki z czarnuszka pochodzi konkretnie z Egiptu, jego walory znane są w tym regionie od czasów faraonów.

Działanie:
Przeciwzapalnie,
Grzybobójcze,
Przeciwutleniająco
Regenerująco.
Reguluje poziom cholesterolu i trójglicerydów
Polecany podczas odchudzania
Obniża poziom cukru we krwi
Obniżenie ciśnienia krwi
Na poziomie stresu oksydacyjny i redukuje powstające stany zapalne
Działa ochronie na wątrobę i nereki
Na reumatoidalne zapalenie stawów

Najbardziej godną uwagi cząsteczką we frakcji olejków eterycznych jest cząsteczka tymochinon, mający potencjał antynowotworowy oraz właściwości przeciwbakteryjne i przeciwzapalne..

Jest również bogaty w polifenole i jest źródłem ω 6 i ω 9.
Prowadzone są badania nad działaniem tymochinonw różnych patologiach zdrowotnych organizmu.

Wskazania:
W medycynie ajurwedyjskiej olej roślinny z czarnuszki określany jest jako gorzki, kaloryczny i naturalny środek pobudzający. Główne wskazania w ajurwedzie to: hemoroidy, zapalenie wątroby, gorączka, biegunka, kaszel, robaczki jelitowe,...
Tradycyjnie na Bliskim Wschodzie iw Afryce od czasów starożytnych wykorzystywana jest do produkcji kosmetyków zatrzymujący procesy starzenia się skóry, regeneruje i łagodzący podrażnienia.
Bardzo ceniony w tworzeniu preparatów wskazanych m.in. na: Trądzik, Czyraki i Grzybice.

Środki ostrożności:
Aby zachować właściwości organoleptyczne produktu, ważne jest, aby pojemnik był szczelnie zamknięty po każdym użyciu oraz w suchym miejscu, chronionym przed ciepłem i bezpośrednim światłem.
Po otwarciu spożyć najlepiej w ciągu 30 dni. Nie smaż, nie podgrzewaj ani nie gotuj.

Trzymać z dala od dzieci.

W przypadku nadwrażliwości lub podrażnienia należy natychmiast przerwać stosowanie.

Dawkowanie:

Stosowanie zewnętrzne: Nałóż kilka kropli na wilgotną skórę, delikatnie masując, aby ułatwić wchłanianie.
Zastosowanie wewnętrzne: Spożywaj 2 łyżki stołowe dziennie z jedzeniem (sałatki, gulasze itp.). Jeden w porze lunchu, a drugi w porze kolacji.
Przykładowe stosowanie powyżej pierwszego roku życia - 1/4 łyżeczki dziennie, dzieci w wieku 2-4 lat - 1/2 łyżeczka dziennie, dzieci powyżej 5 lat - 1 łyżeczka dziennie dorośli - 1 łyżka dziennie

 

Stosowanie zewnętrzne: Nałóż kilka kropli na wilgotną skórę, delikatnie masując, aby ułatwić wchłanianie.
Zastosowanie wewnętrzne: Spożywaj 2 łyżki stołowe dziennie z jedzeniem (sałatki, gulasze itp.). Jeden w porze lunchu, a drugi w porze kolacji.
Przykładowe stosowanie powyżej pierwszego roku życia - 1/4 łyżeczki dziennie, dzieci w wieku 2-4 lat - 1/2 łyżeczka dziennie, dzieci powyżej 5 lat - 1 łyżeczka dziennie dorośli - 1 łyżka dziennie

100% Pure i Bio olej z czarnuszki pozyskiwany z nasion Nigella sativa L. metodą tłoczenia na zimno.

Twój komentarz:





Koszyk  

brak produktów

Suma 0,00 zł

Koszyk

Bestsellery

Zobacz wszystkie

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij

CHCESZ OTRZYMYWAĆ NOWOŚCI MAILEM?

DOŁĄCZ DO NAS