Olejek eteryczny Ylang Ylang (cananga odorata - anonaceas)

Drzewa z których otrzymuje si臋 olejek eteryczny  Ylang Ylang rosn膮 na Filipinach i rozprzestrzeni艂y si臋 na ca艂y rejon Azji. Ich pojawienie w rejonie datuje si臋 na rok 1884 pó藕niej na Madagaskarze, ...

Wi臋cej informacji

Drukuj

292.00 z艂

Chwilowo niedost臋pny

17 ml

Oce艅 ten produkt

ocena: 0.00 | g艂os贸w: 0

Drzewa z których otrzymuje si臋 olejek eteryczny  Ylang Ylang rosn膮 na Filipinach i rozprzestrzeni艂y si臋 na ca艂y rejon Azji. Ich pojawienie w rejonie datuje si臋 na rok 1884 pó藕niej na Madagaskarze, Haiti i Mariotte, drzewostany dziko rosn膮ce znajduj膮 si臋 w Malezji, Indii i Indochinach.

Drzewo mo偶e osi膮gn膮膰 nawet 30 metrów wysoko艣ci o 艂agodnej delikatnie pop臋kanej korze, konary lekko opadaj膮ce d艂ugie strza艂kowate li艣cie, kwitnie w grupach pocz膮wszy od koloru zielonego przechodz膮c w 偶ó艂ty, kwiat wyj膮tkowo delikatny kwitnie oko艂o 20 dni, owoc zielony z du偶膮 ilo艣ci膮 pestek.

Wiele odmian tego drzewa sprawia, 偶e kwiaty s膮 ró偶ne i inaczej pachn膮, ciekawostk膮 jest fakt, 偶e 5 letnie drzewo Ylang  Ylang dostarcza 5 kg kwiatów, 10 letnie 10-15 kilogramów kwiatów, roczna produkcja olejku eterycznego Ylang Ylang to oko艂o 100 ton w wi臋kszo艣ci pochodz膮ca z Filipin, cz臋sto zast臋powany przez olejek eteryczny Cananga pochodz膮cy z Jawy o gorszej jako艣ci i w艂a艣ciwo艣ciach, ale du偶o ta艅szy u偶ywany w wytwarzaniu tanich perfum, kosmetyków, myde艂, ale nie posiadaj膮cy w艂a艣ciwo艣ci kosmetycznych.

Olejek jest otrzymany przez destylacj臋 parow膮  kwiatów.

Opis:

Rodzina: Annonnacea
Zapach: S艂odki
Wygl膮d: 偶ó艂ty p艂yn przezroczysty
Nuta: wysoka
W perfumerii: egzotyczny, kwiatowy

W艂a艣ciwo艣ci O.E Ylang Ylang:
100% czysty olejek eteryczny z Ylang Ylang jest kwintesencj膮 relaksu, równie偶 stosowany w leczeniu astmy, przeciwzapalnie, na sebum, na malari臋 i tyfus, gor膮czk臋, ko艂atanie serca i nadci艣nienie, 艁agodzi niepokój, na depresje, stres i napi臋cia nerwowego, afrodyzjak.

W kosmetyce: idealny do cery delikatnej i suchej, zalecany do w艂osów zniszczonych s艂o艅cem z tendencj膮 do rozdwajania.

Stosowanie: Inhalacje, masa偶, dodanie kilku kropli do szamponu pomaga zmniejszy膰 zawarto艣膰 t艂uszczu we w艂osach i skóry g艂owy, do stóp, na odciski i modzele.

Olejek Eteryczny Ylang Ylang cz臋sto jest podrabiany i mieszany jest z t艂uszczem z kokosa, ze wzgl臋du na wielkie zainteresowanie tym olejkiem przemys艂u perfumeryjnego cz臋sto jest podrabiany syntetycznie i wtedy  nie posiada 偶adnych w艂a艣ciwo艣ci terapeutycznych, czy kosmetycznych.

艢rodki ostro偶no艣ci: 

Nie zalecane do spo偶ycia, zachowa膰 ogólne zasady u偶ywania olejków eterycznych 

Aromaterapia najwy偶szej jako艣ci

Alqvimia.com

-   Dyfuzor: 10 kropli 

-   K膮piel i Jacuzzi: 10 do 20 kropli

-   Sauna: 2 krople na ka偶de 500 ml 

-   Inhalacje: 5 kropli

-   Krem do twarzy: 2-3 krople

-   Emulsje do cia艂a: 10 kropli

-   Nawil偶acz powietrza: 10 kropli

-   Spray i od艣wie偶acz domowy: 25 kropli / 250ml

-   Miska z wod膮: 10 kropli

-   Chusteczka: 3 krople

Masa偶 cia艂a 6-8 kropli na 20 ml. oleju ze s艂odkiego migda艂a Alqvimia w serii 10 masa偶y po 60 minut.
Masa偶 twarzy 1-2 krople na 5 ml. oleju ze s艂odkiego migda艂a Alqimia w serii 10 masa偶y 44 minut. 

100% olejek eteryczny Ylang- Ylang Cananga odorata flower oil.

Tw贸j komentarz:



Koszyk  

brak produkt贸w

Suma 0,00 z艂

Koszyk

Bestsellery

Zobacz wszystkie

Strona korzysta z plik贸w cookie w celu realizacji us艂ug zgodnie z Polityk膮 prywatno艣ci.
Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do cookie w Twojej przegl膮darce.
Zamknij

CHCESZ OTRZYMYWA膯 NOWO艢CI MAILEM?

DO艁膭CZ DO NAS