Olejek eteryczny Ilangowy, Ylang Ylang (cananga odorata - anonaceas) Art.

Olejek eteryczny Ilangowy, Ylang Ylang  (cananga odorata - anonaceas) Art.

Drzewa z których otrzymuje się olejek eteryczny Ylang Ylang rosną na Filipinach i rozprzestrzeniły się na cały rejon Azji. Ich pojawienie w rejonie datuje się na rok 1884 później na Madagaskarze, Haiti i ...

Więcej informacji

Drukuj

151.00 zł

Dodaj do koszyka

15

Oceń ten produkt

ocena: 0.00 | głosów: 0

Drzewa z których otrzymuje się olejek eteryczny Ylang Ylang rosną na Filipinach i rozprzestrzeniły się na cały rejon Azji. Ich pojawienie w rejonie datuje się na rok 1884 później na Madagaskarze, Haiti i Mariotte, drzewostany dziko rosnące znajdują się w Malezji, Indii i Indochinach.

Drzewo może osiągnąć nawet 30 metrów wysokości o łagodnej delikatnie popękanej korze, konary lekko opadające długie strzałkowate liście, kwitnie w grupach począwszy od koloru zielonego przechodząc w żółty, kwiat wyjątkowo delikatny kwitnie około 20 dni, owoc zielony z dużą ilością pestek.

Wiele odmian tego drzewa sprawia, że kwiaty są różne i inaczej pachną, ciekawostką jest fakt, że 5 letnie drzewo Ylang Ylang dostarcza 5 kg kwiatów, 10 letnie 10-15 kilogramów kwiatów, roczna produkcja olejku eterycznego Ylang Ylang to około 100 ton w większości pochodząca z Filipin, często zastępowany przez olejek eteryczny Cananga pochodzący z Jawy o gorszej jakości i właściwościach, ale dużo tańszy używany w wytwarzaniu tanich perfum, kosmetyków, mydeł, ale nie posiadający właściwości kosmetycznych.

Olejek jest otrzymany przez destylację parową kwiatów.

Opis:

Rodzina: Annonnacea
Zapach: Słodki
Wygląd: żółty płyn przezroczysty
Nuta: wysoka
W perfumerii: egzotyczny, kwiatowy

Właściwości O.E Ylang Ylang:
100% czysty olejek eteryczny z Ylang Ylang jest kwintesencją relaksu, również stosowany w leczeniu astmy, przeciwzapalnie, na sebum, na malarię i tyfus, gorączkę, kołatanie serca i nadciśnienie, Łagodzi niepokój, na depresje, stres i napięcia nerwowego, afrodyzjak.

W kosmetyce: idealny do cery delikatnej i suchej, zalecany do włosów zniszczonych słońcem z tendencją do rozdwajania.

Stosowanie: Inhalacje, masaż, dodanie kilku kropli do szamponu pomaga zmniejszyć zawartość tłuszczu we włosach i skóry głowy, do stóp, na odciski i modzele.

Olejek Eteryczny Ylang Ylang często jest podrabiany i mieszany jest z tłuszczem z kokosa, ze względu na wielkie zainteresowanie tym olejkiem przemysłu perfumeryjnego często jest podrabiany syntetycznie i wtedy nie posiada żadnych właściwości terapeutycznych, czy kosmetycznych.

Środki ostrożności:

Nie zalecane do spożycia, zachować ogólne zasady używania olejków eterycznych

Olejek stosowany jest do mieszanki anty stres dla kobiet po chandrach poporodowych:
Stres to choroba XXI wieku towarzyszy nam od zawsze.
Prezentuje ciekawą mieszankę anty stresową szczególnie wskazana dla kobiet po porodzie.
Bazą tej mieszanki anty stres dla kobiet po porodzie jest olej tłoczony na zimno z drzew dwurodnych słodkiego migdała (Tarragona)
Olejki eteryczne
2 krople olejku Ylang Ylang
2 krople olejku Petitgrain
2 krople olejku kamforowego
Mieszankę nakładamy na splot słoneczny i wzdłuż kręgosłupa
2-3 razy dziennie przez trzy tygodnie.
Pamiętaj tylko 100% naturalne olejki eteryczne posiadają właściwości im przypisywane.
Certyfikat 

100_naturalne_zm__100 

Twój komentarz:





Koszyk  

brak produktów

Suma 0,00 zł

Koszyk

Bestsellery

Zobacz wszystkie

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij

CHCESZ OTRZYMYWAĆ NOWOŚCI MAILEM?

DOŁĄCZ DO NAS